Cataratori in Tr. Prieteniei din Coltul Vili, Cheile Aiudului

Classic in Cheile Aiudului (editia 2)

Perioadă
10 - 12 Iun 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Virgil L.
Descriere

Cu speranta unui weekend însorit va invitam la a doua ediție a taberei de alpinism clasic și escalada din Cheile Aiudului / Valisoarei!


Cui se adresează tabăra:

Cataratorilor autonomi in disciplina pe care doresc sa o practice (multipich sau escalada) - aceasta tabără nu este de inițiere (decât daca cineva dorește si se oferă să susțină ateliere)

Dat fiind caracterul catararii în teren de aventura tehnicile speciale si utilizarea protectiilor mobile reprezinta un mare avantaj.

 

Ce ne oferă zona:

  • Trasee de mai multe lungimi pentru nivelul fiecăruia (de la Creasta Sudica si Creasta Fetelor la traseele tari din Peretele Bogza cum ar fi Sirius sau Trandafirul Salbatic)
  • Trasee cu grade diferite de angajament (de la traseele parcurse si re-echipate din Coltul Vili la trasee cu adevărat "de aventura" din Peretele Bogza sau Coltul Cetatii)
  • Pereti de escalada pentru cei care nu doresc sa se avante pe mai multe lungimi (poligonul vechi sau poligonul Hard Rock)
  • O zona de campare ferită de ochii lumii dar apropiata de sursa de apa, parcarea mașinilor etc.
  • Cazare / mancare la Castelul Templul Cavalerilor pentru cei mai pretentiosi

Pentru a contribui la dezvoltarea zonei din punct de vedere al cataratului propunem participanților:

  • să ia cu ei în traseu o foarfeca de gradinarit / mini-fierastrau și sa curete pe cat posibil traseele parcurse
  • sa noteze descrierile traseelor parcurse și daca este cazul sa actualizeze descrierile existente online (calitatea asigurarilor prezente, posibilitatea de a trece la artificial pașii, friabilitate, etc)
  • sa curete / stranga gunoaiele din potecile de approach / retragere - atat pentru noi cei care revenim dar și pentru a da un exemplu

Bonusuri:

  • La fel ca anul trecut, propunem discuții tematice seara langa foc (de exemplu ultima data am vorbit despre prim ajutor și despre noduri pentru legarea a doua corzi pentru rapel). Atunci am avut parte de niște discuții foarte constructive și utile, de asta incurajam colegii sa vina cu idei si pentru anul acesta.
  • La fel ca anul trecut, băieții de la Salvamont Aiud ne-au fost alături cu informații înainte și în timpul taberei - sperăm sa se intample la fel și anul acesta.

Cand: momentan propunem intervalul 10 - 12 iunie, dar in funcție de vreme ne adaptam si mutam.

Topo: "Alpinism și escalada în Munții Trascaului", https://www.climbromania.com/Masiv.aspx?ID_Masiv=84

Raportul de tura al ediției 2021: https://carcluj.ro/blog/classic-cheile-aiudului

Inscriere: Folosind butonul "Ma inscriu" de mai jos. De asemenea mai jos se afla si tabelul de organizare pe care va rog sa il folositi cu incredere pentru a ne organiza in corturi, masini, etc

--

Cu entuziasm,
Virgil Litan si Luci Crisan

Parteneri