Atelierul de tehnici de baza de asigurare in abrupt si pe verticala (23 mai)

Relatare de Carmin Moldovan
Cu puțină întârziere, va povestesc pe scurt cum a fost și la atelierul de tehnici de baza, asigurare in abrupt și pe verticala - știu, si cu întârziere și pe scurt, așa-i viața, csf.
Harnici, de dimineață, cu cafeaua băută, ne-am pornit spre Cheile Turzii și după câteva peripetii și lămuriri cum stă treaba cu amontele și avalul in Chei, ne-am adunat toti la locul unde aveam să ne petrecem ziua.
Pregătit cu o geantă mare și echipamente care mai de care (pe care chiar le-am folosit, nu le-a adus doar sa se dea mare), Marius ne-a luat frumușel de la zero și am exersat noduri - opturi simple, duble, coada vacii și câte și mai câte. După ce s-a convins că știm toți să ne legăm in ham cum trebuie, am simulat și o creastă expusă, unde în grupuri de câte trei, legați în coardă, am exersat ancorare, recuperare echipamente, cum sa fim niste țancuri de încredere...
Momentul culminant al zilei a fost exersarea rapelului, unde cu multă răbdare și atenție, Marius a stat cu noi și s-a asigurat că toată tona de informații pe care ne-a livrat-o in ziua aia, ne-a intrat în cap și știm cum să ne asigurăm, sa punem dispozitivul de filat, sa facem un prusic francez de prima clasă și să ajungem într-o bucată de unde vrem sa coborâm.
A fost un atelier super tare, vremea a ținut cu noi, glumele au fost parte integrată în suportul de curs și nu am apucat sa ne plictisim.
Chit că au fost foarte multe lucruri și informații pentru o zi, noi ne-am străduit și să absorbim tot și Marius a dat 100% să se asigure că plecam acasă cu informații complete și sigure, pe care sa le putem folosi.
Atât pe scurt.
Mulțumim pentru timp și răbdare Marius!
Powered by Alpin Expe, Black Diamond