28 May2024

Atelier Multipitch - AlpinExpe

Coni B.
Atelier Multipitch - AlpinExpe

În cadrul manifestărilor educative și sportive organizate cu ocazia desfășurării atelierului anual de escaladă multipitch, desfășurat în zilele de 18 și 19 mai în Cheile Turzii, un număr de patru noi membri cursanți s-au alăturat cu entuziasm acestui eveniment, dorind să exploreze noi orizonturi în domeniul cățărării pe mai multe lungimi de coardă.

Sub auspiciile condițiilor meteorologice specifice sezonului (ploaie), tovarășii Ionuț Jula și Daniel Cocoș, renumiți pentru abnegația și devotamentul lor față de promovarea sportului de masă, au oferit, cu o exemplară răbdare și atenție, toate indicațiile introductive necesare învățării complexului de tehnici și teorii impuse de această formă avansată de escaladă.

În cadrul sesiunilor teoretice și practice, s-au acoperit subiecte esențiale precum: noduri, varietăți și principii de regrupare, opțiuni și cazuri de utilizare a corzilor, rapel, precum și o multitudine de detalii conexe și subtile legate de principiile de siguranță, redundanță, eficiență și soluționarea situațiilor neprevăzute.

Cursanții Lari, Tristian, Vlad și Ovidiu au manifestat un interes deosebit și o deschidere totală față de cunoștințele aprofundate și modul de gândire sănătos și deschis al tovarășilor coordonatori. În consens cu principiul că cele mai valoroase învățăminte și experiențe provin din corectarea greșelilor, acești patru tineri privilegiați au reușit să extragă o cantitate impresionantă de explicații și recomandări utile, în urma aplicațiilor practice la sol.

Este demn de menționat că, deși la un moment dat s-a pus întrebarea dacă trecerea de la dorința de a acoperi o gamă largă de situații la testarea răbdării tovarășilor Ionuț și Daniel a fost voită, suntem încredințați că totul s-a desfășurat în scopuri educative. Acest fapt se datorează încrederii că discuțiile și participarea s-au realizat alături de oameni responsabili, deschiși la minte, deștepți și foarte abili în a purta aceste discuții, pentru care mulțumirile mele și, sunt sigur, și ale celorlalți participanți, sunt nemărginite.

Per ansamblu, acest atelier s-a dovedit a fi unul de excepție, nu numai prin cantitatea și calitatea informațiilor prezentate, dar și prin elementul practic, care s-a extins de la numeroasele repetări și aplicări la sol, în condiții simulate de siguranță, până la proba finală care a constat în executarea unei lungimi reale în Școala Turdeană de către fiecare dintre participanți, încununând astfel cu succes desfășurarea întregului atelier.

Multumim AlpinExpe MountainShop pentru sustinere! 

Relatare: Ovidiu Olteanu