Tura MTB Muntii Muntele Mare: Varful Pietrele Incalecate, Muntele Agris

Tura MTB Muntii Muntele Mare: Varful Pietrele Incalecate, Muntele Agris

Perioadă
15 Iul 2023
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Alexandru G.
Descriere

Va invitam sa participati la o tura de ciclism montan, de o zi, care imbina trasee autentice de ciclism montan cu privelisti specifice unice Muntilor Apuseni, cu traversarea unor zone de natura salbatica.

Descrierea amanuntita: Tura de o zi, cu caracter tehnic, destinata ciclistilor cu pregatire fizica medie sau avansata. Tura se desfasoara pe drumuri forestiere, drumuri de iarba, teren accidentat alpin.

Transportul se realizeaza cu masina din Cluj-Napoca, pana in satul Valea Ierii, urmand ulterior drumul forestier de pe Valea Ierii pana la lacul de acumulare Bondureasa, dupa care se urca pe drumul forestier de pe Valea Negrului, pana la cantonul silvic La Maruta, apoi pe un drumul forestier pietruit pana sub Vf. Buscat, urmand apoi drumul spre Saua Preluca Bonduresei. De la acest nivel se va urma drumul de creasta pe sub Vf. Pietrele Incalecate, se va urca si cobori Muntele Agrisului, urmand apoi traseul Culmii Ghergheleu, nivel de la care se va parasi drumul de creasta si se va cobori, pe un picior nord-estic al Varfului Ghergheleu in satul Valea Ierii.

Distanta aproximativa: 41km. Diferenta de nivel aproximativa: 1100m urcare/1100m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu. Locuri prestabilite de pauza/regrupare (nu vor fi unicele): lacul de acumulare Bondureasa, Cantonul silvic La Maruta, sub Vf. Buscat, Salasul de vara Gabriana, Culmea Ghergheleu, sub Vf. Prislop. Ora de pornire in tura: 09:00 din satul Valea Ierii.  Durata: Aproximativ 7 ore (plus 1 ora drum pe sens de mers).

 

Coordonator: Alexandru Grecu

Echipament necesar

! Recomandari fata de echipamentul necesar standard: fluier, genunchiere

 

- bicicletă MTB în stare bună de funcționare

- cască de protecție, mănuși, ochelari de protecție

- jachetă (pelerină de ploaie) și pantaloni impermeabili + polar

- cameră de rezervă, kit pentru pană, pompă, ulei lanț, multitool

- mâncare și lichide + energizante pentru cele două zile de pedalat

- trusă de prim ajutor (una la 2-3 persoane)

- pălărie/șapcă de soare + cremă UV

- frontală