Tura MTB Muntii Muntele Mare: Rezervatia Naturala Molhasurile Capatanii

Tura MTB Muntii Muntele Mare: Rezervatia Naturala Molhasurile Capatanii

Perioadă
19 Aug 2023
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Alina C.
Alexandru G.
Descriere

Va invitam sa participati la o tura de ciclism montan, de o zi, care imbina trasee autentice de ciclism montan cu privelisti specifice unice Muntilor Apuseni si vizitarea Rezervatiei Naturale Molhasurile Capatanii, care adaposteste specii florale relicve ale perioadei glaciare.

Descrierea amanuntita: Tura de o zi, destinata ciclistilor cu pregatire fizica medie sau avansata. Tura se desfasoara pe drumuri forestiere, drumuri de iarba, teren accidentat alpin.

Transportul se realizeaza cu masina din Cluj-Napoca, pana la Barajul Somesul Rece, de unde se porneste pe drum forestier pe Valea Somesului Rece, urmand ulterior drumul forestier de pe Valea Irisoara (tronson marcaj turistic banda galbena) pana in Saua Tina Bogdanului. De la acest nivel se coboara la Cantonul Silvic Bogdanu, urmand a se urca pe Vf. Piatra Grosilor (marcaj turistic cruce galbena). De pe varf se continua pe creasta principala a masivului Muntele Mare, strabatand Poiana (varful) Smidele pana in Rezervatia Naturala Molhasurile Capatanii (marcaj turistic banda rosie). Traseul continua pe Vf. Balomireasa (marcaj turistic banda rosie), de unde se coboara, pe langa cantonul silvic Muntisoru si Casa Blajoaia, pe drumul forestier de pe Valea Somesului Rece pana la barajul cu acelasi nume.

Distanta aproximativa: 60 km. Diferenta de nivel aproximativa: 950m urcare/950m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu. Locuri prestabilite de pauza/regrupare (nu vor fi unicele): Valea Irisoara, Tina Bogdanului, Cantonul silvic Bogdanu, Vf. Piatra Grosilor, Molhasurile Capatanii, Vf. Balomireasa, Valea Somesul Rece. Ora de pornire in tura: 09:00 din fata barajului Somesul Rece. Durata: Aproximativ 7 ore (plus 2 ore drum dus-intors).

Coordonator: Alex Grecu

Echipament necesar

- bicicletă MTB în stare bună de funcționare

- cască de protecție, mănuși, ochelari de protecție

- jachetă (pelerină de ploaie) și pantaloni impermeabili + polar

- cameră de rezervă, kit pentru pană, pompă, ulei lanț, multitool

- mâncare și lichide + energizante pentru cele două zile de pedalat

- trusă de prim ajutor (una la 2-3 persoane)

- pălărie/șapcă de soare + cremă UV

- frontală