Muntii Nostri - Tura MTB Muntii Muntele Mare - Valea Rasca, Otelesti si Manastirea Muntele Rece

Muntii Nostri - Tura MTB Muntii Muntele Mare - Valea Rasca, Otelesti si Manastirea Muntele Rece

15
/
15
Perioadă
18 Mai 2024
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Alexandru G.
Descriere

Traseu

 

Tura organizata cu sprijinul partenerului CAR editura Muntii Nostri

Va invitam sa participati la o tura de ciclism montan, desfasurata in decorul de mare frumusete al Vaii Rasca si al crestei principale care uneste catunul Otelesti cu Manastirea Muntele Rece, zona care ofera o serie de puncte panoramice cu privelisti deosebite.

Descrierea amanuntita: Tura de o zi, destinata ciclistilor cu pregatire fizica si tehnica medie. Tura se desfasoara pe asfalt (distanta restransa), drumuri forestiere, drumuri de iarba, teren accidentat montan.

Transportul se realizeaza cu masina din Cluj-Napoca pana la Gura Rastii, locul de confluenta al Vaii Rasca Mare cu Valea Somesului Rece (aflat la aproximativ 2 km de intrarea in satul Uzina). De aici se urmeaza drumul asfaltat, care insoteste Valea Rasca, lasand in stanga drumul care urca spre Manastirea Muntele Rece. Se continua inca aproximativ 4 km pana la terminarea asfaltului, si, dupa aproximativ 3 km, se paraseste drumul principal si se coteste stanga, spre satul Rasca. Din satul Rasca, se continua pe creasta dintre Valea Rasca Mare si Valea Bisericii, in urcare continua, pana sub Vf. Chicera lui Matei (1409 m), ajungand in catunul Balta. Drumul urmeaza creasta principala pana in Otelesti, loc de pauza, care ofera o priveliste frumoasa spre Muntii Gilaului si Muntii Vladeasa. Din Otelesti, traseul se intoarce aproximativ 1 km pe drumul de acces parcurs initial, si, va urma, in continuare, creasta principala, trecand pe curba de nivel pe sub Vf. Tartova si Vf. Testiesu, ajungand la Manastirea Muntele Rece. De aici,  se va cobori sustinut, pe drum forestier, in Gura Rastii. Vor exista multiple pauze de fotografiere a peisajelor. 

Distanta aproximativa: 40 km. Diferenta de nivel aproximativa: 1100 m urcare/1100 m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu. Locuri prestabilite de pauza/regrupare (nu vor fi unicele): catunul Matesti, satul Rasca, Balta, Otelesti, pe creasta deasupra satului Rasca, sub Vf. Tartova, Manastirea Muntele Rece. Ora de pornire in tura: 09:00 din Gura Rastii. Durata: Aproximativ 7 ore (plus timp drum 1 ora dus, 1 ora intors).

In caz de vreme nefavorabila, posibila in perioada organizarii turei, tura se va amana spre a fi organizata intr-un interval de timp apropiat celui anuntat initial (2-3 saptamani de la ziua anuntata)!

Coordonator: Alexandru Grecu

 

Echipament necesar

- bicicletă MTB în stare bună de funcționare

- cască de protecție, mănuși, ochelari de protecție

- jachetă (pelerină de ploaie) și pantaloni impermeabili + polar

- cameră de rezervă, kit pentru pană, pompă, ulei lanț, multitool

- mâncare și lichide + energizante pentru cele două zile de pedalat

- trusă de prim ajutor (una la 2-3 persoane)

- pălărie/șapcă de soare + cremă UV

- frontală

Organizare

Detalii despre transport se vor discuta pe WhatsApp / Se pot vedea în tabelul de organizare.

Înscrieri în tură

Inscrierile sunt deschise. Sunt disponibile 10 locuri.

Parteneri