Muntii Nostri - Tura MTB Muntii Muntele Mare - Valea Ierii, Dobrin si Manastirea Muntele Rece

Muntii Nostri - Tura MTB Muntii Muntele Mare - Valea Ierii, Dobrin si Manastirea Muntele Rece

16
/
20
Perioadă
20 Mai 2023
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Alexandru G.
Descriere

Traseu

 

Tura organizata cu sprijinul partenerului CAR editura Muntii Nostri

Va invitam sa participati la o tura de ciclism montan, desfasurata in frumoasele zone ale Vaii Ierii si ale crestei principale care uneste colibele Dobrin cu Manastirea Muntele Rece si care ofera o serie de puncte panoramice cu provelisti deosebite.

Descrierea amanuntita: Tura de o zi, destinata ciclistilor cu pregatire fizica medie. Tura se desfasoara pe drumuri forestiere, drumuri de iarba, teren accidentat montan.

Transportul se realizeaza cu masina din Cluj-Napoca pana in satul Valea Ierii, de unde se porneste initial pe o bucata scurta de asfalt, apoi se continua pe drum forestier pe Valea Ierii, pana in CAPS, de unde se va urma, virand in dreapta, drumul forestier de pe Valea Calului. Se depaseste barajul Lacul Calului si se continua pana in creasta, la colibele Dobrin. De la acest nivel se va continua peste Vf. Buturii pana in Otelesti. Traseul urmeaza in continuare creasta principala, trecand pe curba de nivel pe sub Vf. Tartova si Vf. Testiesu, ajungand la Manastirea Muntele Rece. De aici, trecand prin Saua Prislop, se va cobori sustinut, pe drum forestier, in satul Valea Ierii. Vor exista multiple pauze de fotografiere a peisajelor. 

Distanta aproximativa: 40 km. Diferenta de nivel aproximativa: 900m urcare/900m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu. Locuri prestabilite de pauza/regrupare (nu vor fi unicele): Lacul Calului, colibele Dobrin, Vf. Buturii, Otelesti, pe creasta deasupra satului Rasca, sub Vf. Tartova, Manastirea Muntele Rece, Saua Prislop. Ora de pornire in tura: 09:00 din satul Valea Ierii. Durata: Aproximativ 7 ore (plus timp drum 1 ora dus, 1 ora intors).

In caz de vreme nefavorabila, posibila in perioada organizarii turei, tura se va amana spre a fi organizata intr-un interval de timp apropiat celui anuntat initial (2-3 saptamani de la ziua anuntata)!

Coordonator: Alex Grecu

Echipament necesar

- bicicletă MTB în stare bună de funcționare

- cască de protecție, mănuși, ochelari de protecție

- jachetă (pelerină de ploaie) și pantaloni impermeabili + polar

- cameră de rezervă, kit pentru pană, pompă, ulei lanț, multitool

- mâncare și lichide + energizante pentru cele două zile de pedalat

- trusă de prim ajutor (una la 2-3 persoane)

- pălărie/șapcă de soare + cremă UV

- frontală

Organizare

Detalii despre transport se vor discuta pe WhatsApp / Se pot vedea în tabelul de organizare.

Înscrieri în tură

Inscrierile sunt deschise.

Parteneri