Concurs prietenesc Faget - alergare - ianuarie

Concurs prietenesc Faget - alergare - ianuarie

Perioadă
15 - 20 Ian 2024
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Laurențiu Petru V.
Descriere

Traseu

Am creat un event de alergare prietenesc, cu data de intalnire sambata 20 ianuarie ora 9, dar daca alergati in alte zile incepand de luni 15.01. , acele activitati se pot lua in considerare.
Sunt 3 trasee, cat mai simple posibil, este si event pe Strava
https://www.strava.com/clubs/1016357/group_events/1554327

Faget Scurt 8km drum Sf. Ion
https://www.strava.com/routes/3180544395098088266
de la Baza Unirea pana la soseaua - drum Sf Ion si inapoi pe Banda Rosie (BR)
Startul si finish-ul sunt din zona Baza Unirea, de la intersectia de poteci de unde se desparte BR de Banda Portocalie Orizontala.
Punctul de intoarcere este ultimul copac dinainte de sosea, nu trebuie ocolit, doar sa fiti in preajma lui.
Este un traseu extrem de des alergat, conform Strava in luna Ianuarie este maximul de alergari din an. Tot conform Strava este alergat cel mai des intre orele 10 si 11 si cei mai multi oameni l-au parcurs cu un timp intre 1h si 1h25min.

Faget Mediu 15km izv. Bilascu
https://www.strava.com/routes/3180546087806167638
de la Baza Unirea pana la izv Bilascu si inapoi folosind Banda Rosie (BR) si Banda Albastra (BA)
Startul si finish-ul sunt din zona Baza Unirea, de la intersectia de poteci de unde se desparte BR de Banda Portocalie Orizontala.
Punctul de intoarcere este valea cu izvorul Bilascu, nu trebuie sa deviati de la drum pana la izvor.
Si acest traseu este alergat des, conform Strava in luna Ianuarie este 90% din maximul de alergari din an (februarie este varful). Tot conform Strava este alergat cel mai des intre orele 10 si 11 si cei mai multi oameni l-au parcurs cu un timp intre 1h48min si 2h32min.

Faget Lung 18km pe la vf. Peana
https://www.strava.com/routes/3180547358299620182
de la Baza Unirea pana la Roata pe Banda Rosie (BR), apoi Banda Albastra (BA) care se abandoneaza pentru a urca pe varianta Banda Portocalie Orizontala de la fost concurs MTB
se ajunge la drumul forestier de liziera padure si pe Banda Galbena (BG) se ajunge la vf Peana de aici se coboara pe Cruce Albastra (CA) pana la soseaua de legatura Roata - Poligon (finish-ul este cand se atinge asfaltul)
Startul este din zona Baza Unirea, de la intersectia de poteci de unde se desparte BR de Banda Portocalie Orizontala. Finishul este in zona Roata, cand ajungeti la asfalt.
Nu este un traseu alergat atat de des ca si celelalte dar este mai provocator, valurit, specific pentru MTB. Statistic Strava spune doar ca se parcurge intre 2h13min si 3h08min.

Echipament necesar

Este conform experientei voastre, adecvat vremii. Recomandate ar fi manusile, cu scopul protejarii la caderi. Va fi un strat subtire de zapada, pamant inghetat si frunze prin santuri, care pot fi depuse intr-un strat si de 30-40cm.
Tot la capitolul recomandari, sa aveti la voi ceva bani de-un ceai. 
 

Organizare

Va fi o masina la Baza Unirea in care va puteti pune lucrurile in plus. Dupa alergarea oficiala cine doreste poate merge la Roata la un ceai. In principiu pe la ora 11.30-12.00 incheie cursa majoritatea alergatorilor.
 

Regulament concurs

Se considera activitatile efectuate de luni 15.01. pana sambata 20.01. (ultima ora de start 12). Se poate alerga de oricate ori se doreste si pe oricare dintre aceste trasee. In principiu se prefera incarcarea activitatilor pe Strava si facute publice. Sambata la ora 9 speram sa ne intalnim cat mai multi pentru a fi atmosfera de concurs clasic.
Fiind un concurs prietenesc, scopurile pot fi multiple, de la socializare la testare de forma si ritm concurs. Traseele sunt pe poteci marcate, foarte umblate, cu multe optiuni de drumuri paralele. Se vor lua in considerare toate activitatile care respecta in principiu traseele oficiale, noi va recomandam sa evitati portiunile marcate prin santurile cu multe frunze sau cu gheata si sa alergati pe margini.
Se va intocmi un clasament, acesta va fi afisat zilnic incepand de luni (pe baza segmentelor Strava vom identifica pe alergatori). 
Premierea va fi evident de Oscar, cu multe felicitari si covor rosu, asadar nu uitati sa va aranjati tinuta. 
Veti fi fotografiati si filmati folosind A.I., adica Android si I-Phone. 
Ne asteptam si la declaratii de dragoste si casatorii ad-hoc, fiind un eveniment de o asemenea anvergura.

Inscrieri

Concursul este deschis tuturor, va asteptam!

Update:
Situatia cu joi 18 ian (din ce cunosc), inclusiv:
pe scurt:
Mihai Bolboaca 44min07sec
Laurentiu V 46min39sec
Lehel Gaspar 1h01min24sec
Koszti Hunor 1h01min24sec
pe mediu:
Laurentiu V. 1h31min10sec
pe lung:
Claudiu Campeanu 1h31min55sec
Vali Popescu 2h02min14sec

De remarcat timpul lui Claudiu Campeanu (Portocalu') pe lung si faptul ca e in top ten general pe segmente, in conditii de iarna fata de ceilalti din top care au alergat anii trecuti in alte sezoane.
Apropo de trasee, terenul s-a inmuiat.
Cateva segmente de pe trasee(se pot filtra cu sapt aceasta, ziua curenta):
https://www.strava.com/segments/32955732
https://www.strava.com/segments/3415501
https://www.strava.com/segments/21715006
https://www.strava.com/segments/21844899