Ture_mtb_after_work_sessions

Tura MTB in padurea Faget si padurea Hoia

Perioadă
31 Mar - 15 Oct 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Alina C.
Descriere

Va invitam sa participati la o tura de realxare de ciclism montan, dupa lucru, in padurile din imprejurimile Clujului, pentru a explora poteci naturale sau trasee de bicicleta amenajate si pentru a va bucura de peisajele frumoase oferite de imprejurimi.

Descrierea amanuntita: Tura de o dupa masa/seara, destinata ciclistilor cu orice nivel de pregatire.

Tura se desfasoara pe asfalt (10%), drumuri forestiere, drumuri de iarba, trasee de ciclism montan amenajate de om. Inlanirea se realizeaza la periferia traseului (periferia Padurii Faget ex.baza sportiva Unirea, McDonald’s Manastur etc, periferia Padruii Hoia ex. Muzeul satului, Baza strazii Uliului).

Se va alege un traseu in functie de pregatirea participantilor. Obiectivele cuprind: Padurea Faget, Vf. Peana, Vf. Magura Salicii, Dealul Garbaului, Casele Micesti, Dealul Feleac, Valea Garbaului, Traseul Tonic si alte poteci amenajate, Vf. Hoia, Dealul Melcului, Poiana Rotunda, Cetatea Fetei, Rezervatia Fantele Clujului, Cheile Baciului, Padurea Baciu, Dealul Lombului, Valea Garbaului, Fantana lui Bilascu.

Distanta aproximativa: 10-30 km. DIferenta de nivel aproximativa: 200-600 m urcare/200-600 m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu cu pauze de regrupare. Aceste tura pot sa se extinda pe timp de seara/noapte, recomandandu-se echiparea cu lumini corespunzatoare. Durata: Aproximativ 1-4 ore.

Coordonatori: Alina Cirja, Radu Terec, Raluca Titieni, Alexandru Grecu