Tura_mtb_muntii_Trascau

Tură MTB munții Trascău

Perioadă
04 - 05 Iun 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Alina C.
Gabriel Atanasiu O.
Descriere

Vom trece prin cătune uitate de lume și vom vedea forme de relief spectaculoase.

Două zile, două stări complementare... Prima, de efort dozat și voie bună, iar când totul în jur este verde-crud, nu ai cum altfel, doar este primăvară... A doua, de recuperare (ușoară), încântare și savurare.

Prima zi: Râmeț - Brădești - Cheia - Dealul Geoagiului - Tecsești - Răicani - Valea Mănăstirii - Râmeț = 37 km cu 1500 m diferență de nivel. Traseul se desfășoară pe drum de macadam și de pământ, dar și pe potecă. Va fi o tură ceva mai grea, cu 5-6 urcări, dintre care două push bike-uri mai lungi, cât și cu 2-3 coborâri tehnice.

A doua zi: Râmeț - Valea Făgetului - Olteni - Livezile - Poiana Aiudului - Valea Inzelului - Râmeț = 26 km cu 700 m diferență de nivel. Traseul se desfășoară în mare parte pe drum de macadam și de pământ, dar și pe o porțiune de drum înierbat. Doar porțiunea Livezile - Poiana Aiudului este drum asfaltat. Vom avea parte de puncte de belvedere și peisaje superbe, începând cu Colțul Pleșii și Piatra Butanului, mai apoi Piatra Secuiului, depresiunea Bedeleului și cheile Aiudului.

Noaptea dintre cele două zile o vom petrece la cort, având ca loc de campare o culme de deal cu belvedere către cheile Mănăstirii și cheile Râmețului.

Coordonator: Gabi Oargă