Tura_mtb_Muntele_Mare

Tura MTB Muntii Muntele Mare: Varful Muntele Mare si Valea Ierii

Perioadă
04 Sep 2021
Dificultate
Dificil
Coord.
Alina C.
Descriere

TURA ANULATA din cauza suprapunerii cu Maraton Apuseni!!

Va invitam sa participati la o tura de ciclism montan, de o zi, care imbina trasee autentice de ciclism montan cu privelisti specifice unice Muntilor Apuseni cu atingerea celui mai inalt varf al masivului, Varful Muntele Mare (1826 m).

Descrierea amanuntita: Tura de o zi, destinata ciclistilor cu pregatire fizica medie sau avansata. Tura se desfasoara pe drumuri forestiere, drumuri de iarba, teren accidentat alpin.

Transportul se realizeaza cu masina din Cluj-Napoca, pana in satul Valea Ierii, urmand ulterior drumul forestier de pe Valea Ierii pana la lacul de acumulare Bondureasa, dupa care se urca pe drumul forestier de pe Valea Negrului, pana la canontul silvic La Maruta, apoi pe drumul forestier de pe Valea Podurilor pana in saua La Mocirle (La Tina). De la acest nivel se va continua urcusul pana pe Vf. Muntele Mare, urmand traseul prin Saua Prislop, pe Vf. Piatra Grosilor (marcaj turistic banda rosie). De pe acesta, traseul continua la Cantonul Silvic Bogdanu, apoi in saua Tina Bogdanului (marcaj turistic cruce galbena) de unde se va cobori pe Valea Soimului inapoi in satul Valea Ierii.

Distanta aproximativa: 60 km. Diferenta de nivel aproximativa: 1300m urcare/1300m coborare. Ritmul de parcurgere al traseului va fi unul mediu. Locuri prestabilite de pauza/regrupare (nu vor fi unicele): lacul de acumulare Bondureasa, Cantonul silvic La Maruta. Saua La Mocirle, Vf. Muntele Mare, Vf. Piatra Grosilor, Cantonul silvic Bogdanu, Tina Bogdanului. Durata: Aproximativ 7 ore (plus 2 ore drum dus-intors).