Tabăra de escaladă pentru începători, Rarău - Pietrele Doamnei

Tabăra de escaladă pentru începători, Rarău - Pietrele Doamnei

13
/
34
Perioadă
21 - 24 Sep 2023
Dificultate
Ușor
Coordonatori
Cotyso I.
Descriere

  În luna septembrie vom merge din nou la Pietrele Doamnei de pe Rarău, într-o tabără de escaladă pentru începători, aflată la a 8-a ediție. Prin colaborarea pe care o avem cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza de la Iași, vom putea utiliza facilitățile stației meteo de acolo, care se află în imediata vecinătate a falezelor.

  Sponsorii evenimentului sunt magazinul AlpinExpe și Ortovox. Le mulțumesc și aici pentru generozitate.

 Am să specific mai multe detalii legate de organizare pe grupul de whatsapp, iar aici voi nota elementele importante de care cred că veți avea nevoie dacă doriți să optați pentru acest eveniment.

 Ne vom vedea pe 21 septembrie acolo și vom rămâne până pe 24 septembrie, așa că deschid lista înscrierilor pentru cele 34 de locuri de cazare ale stației, admirabil întreținute în camere a câte două, trei sau patru paturi, cu dușuri și grupuri sanitare la fiecare etaj. Tariful va fi de 50 lei/ pat/ ziua de cazare, cu acces la bucătărie și sala de mese.

Specificul taberei va fi unul de escaladă sportivă pentru începători. Ghizi montani și salvatori montani vă vor îndruma în grupuri de câte cel mult două persoane. Vă voi solicita să vă notați numerele de telefon într-un document de organizare pentru siguranța și confortul vostru (le folosim doar dacă e absolută nevoie), iar șoferii care au locuri disponibile în mașini e bine să aibă posibilitatea de a suna și de a fi sunați de către posibilii solicitanți ale acestora. Pentru rezervarea unui loc trebuie să îmi achitați costul lui (cazare integral + coplata de 250/300 lei pentru eveniment), sau să primesc dovada plății efectuate la: IBAN: RO40BACX0000001873257001, beneficiar: Clubul Alpin Roman Filiala Cluj, banca: UNICREDIT BANK S.A. Vă rog să nu vă notați în tabel, dacă nu ați făcut dovada plății. 

 Numărul maxim de participanți este de 20, la care se adaugă echipa de monitori (14 colegi), iar suma încasată care va excede plății cheltuielilor cu monitorii, va fi considerată donație pentru plata echipamentelor de cățărare ale clubului.

 Atelier de escaladă sportivă pentru începători:

  (coplata: 250 lei CAR, 300 lei nonCAR)

  Vei învăța să faci diferența dintre escaladă sportivă și alpinism, ce echipamente și ce tehnici să folosești, cum să urci cap de coardă și cum să asiguri un cap de coardă, cum să gestionezi coarda și care sunt nodurile uzuale, cum să folosești corect sistemele de asigurare, respectiv cum să cobori în rapel.

 Menționez aici faptul că vom avea la acest atelier câte un monitor care va asista o echipă de doi colegi de coardă. Astfel, pentru exemplificare, la 5 monitori vom avea 10 colegi efectiv activi la stâncă, iar restul vor repeta manevre de coardă, noduri, sau pur și simplu vor asista la evoluția celor din manșă.

 Vineri și sâmbătă, vom începe la ora 9 activitățile, care se vor întinde până cel mult la ora 18. Programul zilei de duminică va fi unul mai lejer, pentru că trebuie să luăm în calcul drumul spre casă. Vom vedea la fața locului dacă și în ce formație vom merge și duminică la stâncă.

 Dacă sunt cereri, vom face și o mâncare la ceaun, ca de obicei, iar costurile ei le vom împărți ad-hoc. 

 Participanții la eveniment pot fi membri ai CAR, cu cotizația achitată sau invitați ai lor. Pentru că vremea pare să fie capricioasă în perioada aceasta, însă și ca sa fim mai grupați vă recomand facilitățile stației, unde vor fi cazați cel mult 34 de participanți (primul venit, primul servit), iar restul, vor sta la corturi.

  Sunteți deja obișnuiți cu limitările pe care muntele, cabana dar și colectivul le impune, deci nu am să insist aici asupra lor, dar la fața locului ne vom organiza în așa fel încât gazdele noastre să știe că au primit sub acoperiș membri ai Clubului Alpin Român.

Întrebările în legate de acest eveniment mi le puteți adresa la cotyso@gmail.com, facebook “Cotyso Igna” sau la 0747491588.

Puneți cu voi, lângă bocanci și pelerină, niște voie bună, pentru că muntele ne așteaptă așa cum ne știe! Pe curând!

Parteneri