Refacere marcaje, poteca de creastă Muntele Mare, banda roșie

Refacere marcaje Muntele Mare: Șaua Steaua - Cătun La Garduri

Perioadă
12 - 13 Iun 2021
Dificultate
Mediu
Coord.
Horațiu P.
Descriere

Dacă pandemia și condițiile meteo ne vor permite, plănuim finalizarea refacerii potecii de creastă a masivului Muntele Mare la mijlocul lunii iunie, după 7 etape de lucru, deșfășurate în toamna 2020 și primăvara 2021.

Această activitate se adresează voluntarilor care pot participa pentru toată perioada dar si celor care au posibilitatea să își organizeze pe cont propriu deplasarea la locul de lucru, dacă vin pentru mai puțin de 2 zile. Se vor instala stâlpi cu săgeți indicatoare, se vor toaleta arborii pentru a face marcajele vizibile și se vor (re)vopsi marcajele acolo unde este nevoie. Voluntarii se vor aștepta la condițiile specifice unei drumeții de weekend cu cazare sau campare în satul Mătișești, comuna Horea.

Transportul participanților se va face cu mijloacele proprii de deplasare sau cu sprijinul SPJ Salvamont Salvaspeo Cluj. Încurajăm și facilităm car sharing-ul.

Activitatea va respecta toate recomandările și obligațiile legale referitoare la limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Pot participa doar voluntarii care se înscriu în prealabil - formularul de înscriere va fi disponibil cu lună înainte de activitate.

Sunt invitate să participe toate cluburile montane sau organizațiile de protecția mediului interesate de promovarea turismului responsabil in Muntele Mare.

Acțiunea este organizată de către CAR Cluj în parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și cu contribuția programului de voluntariat Potecătorii.