Refacere marcaje, poteca de creastă Muntele Mare, banda roșie

Refacere marcaje Muntele Mare: Crucea Batranei - Poiana Balomireasa

Perioadă
22 - 23 Mai 2021
Dificultate
Mediu
Coord.
Horațiu P.
Descriere

Odată cu începerea sezonului cald în zona înaltă a Muntele Mare, revenim pentru a continua refacerea potecii de creastă a masivului. Acțiunea a început în 2020 și această activitate va fi a 5 a etapă de lucru.

Această activitate se adresează voluntarilor care pot participa pentru toată perioada dar si celor care au posibilitatea să își organizeze pe cont propriu deplasarea la locul de lucru, dacă vin pentru mai puțin de 2 zile. Se vor instala stâlpi cu săgeți indicatoare, se vor toaleta arborii pentru a face marcajele vizibile și se vor (re)vopsi marcajele acolo unde este nevoie. Voluntarii se vor aștepta la condițiile specifice unei drumeții de weekend cu campare în zona Poienii Căpățâna.

Transportul participanților se va face cu mijloacele proprii de deplasare sau cu sprijinul SPJ Salvamont Salvaspeo Cluj. Încurajăm și facilităm car sharing-ul.

Activitatea va respecta toate recomandările și obligațiile legale referitoare la limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Pot participa doar voluntarii care se înscriu în prealabil - formularul de înscriere va fi disponibil cu lună înainte de activitate.

Sunt invitate să participe toate cluburile montane sau organizațiile de protecția mediului interesate de promovarea turismului responsabil in Muntele Mare.

Acțiunea este organizată de către CAR Cluj în parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și cu contribuția programului de voluntariat Potecătorii.