Prin muntii Bargaului

Prin zapezile din Calimani si Bargaului

6
/
20
Perioadă
25 - 27 Feb 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Călin M.
Descriere

Departamentul de drumeție al CAR Filiala Cluj, cu susținerea companiei Exsteel Engineering, vă propune o tură de inițiere în drumeția de iarnă, una dintre oportunitățile pe care le oferim publicului larg de a descoperi splendoarea munților în anotimpul alb. Dat fiind distanta Cluj - Bistrita, propun doua ture de cate o zi. 

>>Dificultate: mediu;
- 1. sambata tură de o zi care vă propune un traseu mediu cu o lungime de aproximativ 18 km, 1465 m altitudine, 540 m ascensiune. 

- 2. duminica tura de o zi care vă propune un traseu mediu cu o lungime de aproximativ 13 km, 1605 m altitudine, 940 m ascensiune.

>>Cerințe:
- stare de sănătate bună, condiție fizică medie, o minimă experiență montană în cadrul unor ture de vară, set echipament complet.

>>Traseu:
1. Tură de o zi cu urcare pe Valea Repedea din Muntii Calimani. Traseul se desfasoara pe firul vaii, aprox. 8 km, urcare pe inaltimea Piatra lui Orban, punct de belvedere asupra depresiunii Colibita si intoarcre la masini pe un drum forestier care urmareste aproximativ malul drept al lacului Colibita. 

2. Tura de o zi, urcare spre varful Miroslava din muntii Bargaului si revenire la masini pe acelasi traseu.

Observații:
- traseul poate suferi modificări în funcție de componența grupului și vreme.

>>Organizare:
- tura este oferită gratuit de către departamentul Drumeție al CAR Filiala Cluj și se adresează membrilor și simpantizanților CAR.
- se vor respecta toate măsurile/regulile sanitare în vigoare la data desfășurării evenimentului.
- plecarea va fi de la cazare dimineața și retur seara.

- deplasarea pe traseu se poate realiza pe rachete de zapada sau skiuri de tura (all mountain sau allrounder)
- transportul va fi cu mașinile personale iar înscrierile se vor realiza prin site-ul Clubului.

- cazarea se poate face intr-un spatiu pe care il detin in limita a 6 - 8 locuri. Camerele nu dispun de sobe, este necesar sac de dormit. Este baie minimala si o sala de mese. Mai am in casa 2 dormitoare disponibile (4 locuri). In zona exista pensiuni dar nu cunosc detalii de contact/cazare. Pentru curajosi exista varianta cort. Recomand cazare de vineri seara.

Coordonator Calin Musteata tel. 0740886631

Parteneri