Prezentare activitate ONG de protecția mediului - O.P.M.C.B.

Prezentare activitate ONG de protecția mediului - O.P.M.C.B.

Perioadă
18 Ian 2024
Coordonatori
Larisa Alexandra B.
OLENICI C.
Descriere

Te invităm în data de 18 ianuarie la o prezentare dedicată iubitorilor de animale și celor preocupați de protejarea mediului înconjurător.

Prezentarea este realizată de membrii si voluntarii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, un ONG cu activitate preponderent în județul Cluj, desfășoară acțiuni de salvare de animale sălbatice, de combatere a braconajului si activităților ilegale in domeniul mediului, printre care, cele de reducere a poluării si a fenomenului de offroad ilegal.

În prezent, ca ONG sunt implicați constant în conștientizare, educare și activități pe teren, iar pe anumite teme și advocacy. Au adus un aport în câteva schimbări legislative pe linia de bunăstare a animalelor, au participat la consultări publice și sunt în relație strânsă cu o parte din autoritățile locale și centrale, participand uneori impreuna la misiuni ce țin de combaterea poluării, a braconajului și a salvării de animale aflate în pericol.

Dorința lor este de a construi un mic centru pentru animalele sălbatice care necesită îngrijire, dar și să continue programul de educație în școli privitor la fauna sălbatică, poluare și aspecte de bunăstare animală. Aparte de aceste topicuri, sunt momentan implicați într-un proiect de conștientizare și monitorizare, care vizează reducerea poluării apelor.

 

Unde?
La Facultatea de Geografie, amfiteatrul George Vâlsan, de la ora 20:00.