dd

Impadurire Parcul Natural Apuseni - Padis (Varasoaia)

90
/
90
Perioadă
14 May 2022
Dificultate
Dificil
Coord.
Anca Elena B.
Mircea V. I.
Geta O.
Descriere

Cu toți iubim verdele și vrem să respirăm aer curat. Pădurile au un rol mai mare decât atât, ele mențin echilibrul ecosistemelor și unicitatea biodiversității.

Zona de conservare specială Vărăşoaia din Parcul Natural Apuseni este o depresiune de contact carstic formată pe seama ponoarelor care drenează în subteran mici cursuri subaeriene organizate pe pantele estice ale muntelui Măgura Vânătă. Cursurile de apă infiltrate se constituie în cel mai adânc sistem hidrocarstic pus în evidenţă pe teritoriul României (Sistemul Vărăşoaia – Izbucul Boga).

Împreună cu partenerii noștri EVOZON, Parcul Natural Apuseni și Regia Națională a Pădurilor Romsilva va invităm in 14 mai la împădurirea acestui areal special din Padiș, puternic afectat de doborâturi de vant.

Împreuna vom învăța despre tehnologia silvicolă, regenerarea ecosistemelor, flora, fauna specifice zonei și ne vom bucura împreună de primăvara. 

Dacă îți place să lucrezi în echipă, ești preocupat/ă de protecția naturii și vrei să faci mișcare, te așteptăm alături de noi la acțiunea de împădurire. 

Ai nevoie de o condiție fizică bună, este mult de lucru și avem nevoie de oameni motivați și puși pe treabă. Ne dorim ca tot ce plantăm că crească și să fie de folos generațiilor viitoare. 

Dacă ai prieteni harnici, haide cu ei. Unde-s mulți puterea crește! 

Mulțumim sponsorului nostru EVOZON și partenerilor, Parcul Natural Apuseni și Regia Națională a Pădurilor Romsilva și abia așteptăm să trecem la treabă!

Pentru înscriere te rugăm să apesi butonul "Ma inscriu!"

Parteneri