Gokyo - Everest Base Camp - Island peak, 6.189 m

Gokyo - Everest Base Camp - Island peak, 6.189 m

0
/
0
Perioadă
21 Mar 2023
Coordonatori
Coni B.
Descriere

„Dacă ar fi să numesc un singur lucru pentru care îmi doream nespus de mult să ajung în Nepal, acela este lacul glaciar Gokyo și priveliștea de pe vârful Gokyo Ri, de la 5.357 m. Am completat apoi experiența cu traseul de trekking până la Everest Base Camp și provocarea ascensiunii unui vârf de peste 6.000 de metri.


În a șasea zi am ajuns la Gokyo și visul a devenit realitate. Cred că este cel mai spectaculos lac turcoaz pe care l-am văzut vreodată. O adevărată minune a naturii. Este un sentiment ireal de frumos să fii înconjurat de cele mai înalte vârfuri ale planetei, într-un peisaj care îți taie respirația.
Câteva zile mai târziu, am continuat aventura și am ajuns în Everest Base Camp, la 5.364 m altitudine. Vârful Everest părea atât de aproape, iar privirea mea era doar pe sus. Îmi croiam drum printre crevase, gândindu-mă cât de frumos trebuie să se vadă lumea de pe acoperișul planetei.
18 zile mai târziu, după un traseu lung, de aproximativ 160 km, cu suficiente provocări și satisfacții pe măsură, am ridicat steagul României pe vârful Island peak, la 6.189 m. A fost prima emoție a unui vârf de altitudine și una dintre cele mai frumoase provocări care mi-a dat încrederea să visez tot mai sus!” 

Alina Petica. 

Mai multe despre aventura în Nepal și povestea completă a traseului spre Everest Base Camp și ascensiunea pe Island peak, discutăm live, în 21 martie, de la orele 20:00 la Facultatea de Geografie Cluj, amfiteatrul George Vâlsan, etajul 1, cam. 43.