Fascinanta Patagonia - episodul 3

Fascinanta Patagonia - episodul 3

0
/
0
Perioadă
14 Mar 2023
Coordonatori
Coni B.
Dinu M.
Descriere


Parcul Național Nahuel Huapi -de lângă Bariloche- ultimul din vacanța noastră, este un fel de Retezat, mai puțin verde, deșertic, sălbatic, cu multe lacuri alpine dar și cu imense lacuri pitorești la poale. În acest masiv montan ( unde iarna se află cea mai mare stațiune de schi din America de Sud!) ne-am decis să parcurgem 50 km în 4 zile din cabană în cabană (3 cabane), căci nu mai erau aglomerate ca în ”full season”, să ușurăm șoldurile, picioarele, umerii care își făcuseră deja cu conștiinciozitate datoria pe cai 210 km din săptămânile anterioare.

În ultima zi, în apropierea belvederii (mirador) Pico Turista din masivul Lopez, am admirat cum ”El condor pasa”. Vă sună în urechi ”flauta de pan”, naiul sud-american al acestui cântec devenit un fel de al 2-lea imn național al multor țări din America de Sud ? Așadar am admirat, dar am și filmat zborul celebrilor stăpâni ai cerului austral: Los Condores - care își aveau cuibul (el nido) pe un vârf semeț din apropiere.

Dinu și Marlene Mititeanu

Cu mai multr detalii și imagini despre vacanța noastră în Patagonia vă așteptăm în 14 martie la ora 20:00 la Facultatea de Geografie Cluj, amfiteatrul George Vâlsan, etajul 1, cam. 43.

Durată proiecției : 31 de minute. 

Parteneri