Fascinanta Patagonia - episodul 1

Fascinanta Patagonia - episodul 1

Perioadă
31 Ian 2023
Coordonatori
Maria-Ana T.
Dinu M.
Descriere

Important: Inițial programată pentru data de 10 ianuarie 2023, proiecția a fost reprogramată pentru data de 31 ianuarie 2023.

 

Torres del Paine a fost principalul obiectiv al vacanței noastre în Patagonia din luna martie 2019. Obiectivul nostru, ca și al altor zeci de mii de iubitori ai naturii, a fost desigur doar de a admira și fotografia de aproape aceste fascinante obeliscuri de granit care împung cerul austral. Cei mai pasionați montaniarzi se străduiesc să fie acolo în zori, pentru a admira spectacolul oferit de răsăritul de soare care luminează și colorează progresiv acele turnuri, sărutându-le mai întâi pe frunte... Escaladă pe acei pereți fac doar puțini cățărători și din cauza dificultății „geologice”, dar și din cauza celor climatice: acele celebre vânturi patagonice. Prima ascensiune a lui Torre Central del Paine au realizat-o Christian Bonington cu Don Whillans în 1963.

Cu detalii și imagini despre vacanța noastră în Patagonia vă așteptăm în 31 ianuarie ora 20:00 la Facultatea de Geografie Cluj, amfiteatrul George Vâlsan, etajul 1, cam. 43.

Prezintă: Dinu și Marlene Mititeanu

Parteneri