Drumetie si astronomie, Perseide in M-tii Rodnei

Drumetie si astronomie, Perseide in M-tii Rodnei

Perioadă
12 - 14 Aug 2021
Dificultate
Mediu
Coord.
Lucian H.
Descriere

Departamentul de drumetie al CAR Cluj in colaborare cu S. A. Andromeda - Astroclub va invita la o drumetie cu tematica astromica in perioada curentului de meteori Perseide.

In 2021 apogeul Perseidelor va fi in seara zilei de joi, 12 august, ne vom conforma, vom porni din Cluj joi dimineata spre Muntii Rodnei si vom merge pana Intre Aniese unde ne vom lasa masinile iar de acolo vom urca in creasta (traseu CG).

Vom campa in apropiere de refugiul La Carti iar noaptea ne vom instala confortabil pentru a admira Perseidele timp in care vom si invata cateva notiuni de astronomie (orientare, constelatii, obiecte astronomice vizibile cu ochiul liber, etc). Vineri vom continua traseul spre vest cu destinatia Taul de sub Corongis dar in caz ca nu vom ajunge vom campa langa noul refugiu din Saua Gargalau. Stam cat vom rezista si a doua noapte sa urmarim spectacolul ceresc iar sambata vom cobori spre masini.

In caz de vreme nefavorabila (lipsa completa a cerului senin) tura se va anula. 

Atentie: pentru buna desfasurare a turei participantii trebuie sa mai fi facut ture de doua zile cu dormit in creasta cu tot ce presupune aceasta (incaltaminte/imbracaminte adecvata, cort - nu ne vom baza pe refugii, mancare, conditie fizica, etc).

 

coordonator: Lucian Hudin

foto: Stefan Pop-Cot

Parteneri