Tura Mount Damavand - Iran - 5671 m

Tura Mount Damavand - Iran - 5671 m

0
/
0
Perioadă
22 - 30 Iun 2024
Dificultate
Dificil
Coordonatori
Coni B.
Mircea V. I.
Descriere

O tura propusă de colegul nostru Petru Melniciuc, si sponsorizată de Survey Topo Solutions - pe Varful Damavand din Iran (5671 m).

Tura se desfășoară in perioada 22-30 iunie 2024 si se referă la faptul ca, pe langa locul lui Petru, care este integral plătit de către Sponsor, se mai sponsorizează si suma de 750 euro pentru al doilea participant, urmand ca acesta/aceasta să-și suporte diferenta de costuri.
Costul total per persoana este de 1500 de euro, adică sponsorizarea acoperă 50%, pentru încă un membru al clubului cu cotizația plătită la zi. 

In cazul in care sunt mai mulți doritori, criteriile de departajare sunt gradul de implicare in activitățile clubului si in secundar situatia financiara.

Descriere tura: Damavand - Iran - 5671 m -  este cel mai inalt vulcan al Asiei fiind parte din Circuitul Seven Volcanoes.  Damavand (Kuh-e Damavand) este cel mai înalt munte din Orientul Mijlociu si este situat în provincia Mazandaran, în apropiere de coasta de sud a Mării Caspice, aproximativ 80 de km de capitala Teheran în munţi Elborz

  Descrierea rutei:   

  Cunoscuta ca ruta normala, ruta pe versantul sudic este cea mai utilizata in ascensiunea mt. Damavand. 

Tabara de baza a acestei rute este Goosfand Sara (3050m) situata la 20 Km de localitatea Reineh unde se ajunge in 3 – 4 ore din Teheran pe directia Haraz. Pe ruta sudica sunt doua locuri de campare; la 3050m (Goosfand Sara) si la 4150m (Bargah Sevom). Intre tabere bagajele sunt carate de magari, la 4150m fiind si doua refugii unde se poate dormi (nu se fac rezervari, depinde de gradul momentan de ocupare). Program: Ziua1: Sosire la Imam Khomeini International Airport Tehran .Transfer la Reineh. Cazare la pensiune. 

Ziua 2: Mic dejun, transfer cu masina de teren la Goosfand Sara (3050m), tura de 2 ore de aclimatizare, cina si dormit la cort. 

Ziua 3: Mic dejun, tura de aclimatizare pana la Bargah Sevom (4150 m) 3-4 ore urcare si 2 ore coborarae la Goosfand Sara, cina si dormit la cort. 

Ziua 4: Mic dejun, incarcat bagajele pe magari, ascensiune din nou la Bargah Sevom (4150 m), pranz, tura de aclimatizare cca.2 ore, cina si dormit la cort. 

Ziua 5: Ziua de varf - Plecare in jur de ora 3 dimineata, ascensiunea 6 – 7 ore, coborare 3 – 4 inapoi la Bargah Sevom apoi la Goosfand Sara si transfer la Teheran. 

Ziua 6: Zi de rezerva. 

Ziua 7: Tehran,vizita oras, suveniruri, cina. 

Ziua 8: Mic dejun, transfer la Imam Khomeini International Airport Tehran 

Echipament recomandat : bocanci 3 sez.+4 sez.;saltea munte gonflabila;sac dormit temp. conf. 0 grade;geanta expeditie;rucsac 40 l;husa rucsac impermeabila;bete telescopice;lanterna frontala;ochelari ski;termos;crema soare factor 50;balsam pentru buze factor 50;ochelari soare;bandana;caciula;cagula (optional);manusi polar;panataloni polar;suprapantaloni;geaca gore tex hard shell;pantaloni corp;bluze polar;ciorapi munte cu proprietati termice ridicate;tricouri;geaca puf subtire 

Tariful include: Biletele de avion si taxele de aeroport pe ruta : OTP-IKA-OTP Transferuri + transport auto pe ruta : Teheran-Goosfandsara-Teheran Alt tip de transport : Cazare 7 nopti in regim de partaj la : hotel 2,3* in Teheran, pensiune in Reineh,cort pe munte Masa : pensiune completa pe munte, demipensiune in rest Alte servicii incluse : catari pentru carat bagaje, permis ascensiune, corturi  

  Ghid : engleza  

Tariful nu include: asigurari, bauturile (exceptand apa si ceai pe munte), alte activitati decat cele incluse in program, 

 Este necesar pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la data plecarii din Iran, viza Iran (asistam obtinerea vizei, dar nu putem garanta obtinerea acesteia)  

Tarif: 1.500 euro/persoana.

 

Inscrierile vor fi deschise odata cu postarea pe grupul de mail al clubului, urmand ca eventuala selectie sa o faca departamentul de alpinism.

Parteneri