Custura Saratii iarna - 23-24 martie

Custura Saratii iarna - 23-24 martie

6
/
6
Perioadă
23 - 24 Mar 2024
Dificultate
Dificil
Coordonatori
Mircea V. I.
Adrian R.
Descriere

Mergem intr-o tura de alpinism de iarna in Fagaras, pe o muchie legendara si mult dorita, Custura Saratii.

Tura este doar pentru cei care au mai fost pe trasee de iarna in munti de peste 2000 m. Nu se adreseaza celor
care acum folosesc prima oara coltarii sau pioletul. Este necesara o conditie fizica foarte buna, ruta anuntandu-se dificila, potential foarte dificila.
De asemenea, avand in vedere expunerea, nu este potrivita pentru cei neobisnuiti cu abruptul.

Ne cazam sambata seara la Cabana Negoiu, trezirea la 04.30 si plecarea in traseu cel tarziu la 05.30. 
Urcam pe umarul Serbotei pana pe Varful Serbota, speram sa ajungem in cca 2 ore, dupa care ne legam in coarda si abordam Custura. 

Este un traseu expus si dificil, dar poate nu atat de dificil ca si anumite portiuni din Creasta Pietrei Craiului. Se poate parcurge cu atentie, determinare si pregatire prealabila.

Vrem sa facem doua echipe de cel mult 4 oameni per echipa, suntem deja doi, deci avem cel mult sase locuri disponibile. Inscrierile: primul venit, primul servit. Insa vom face o selectie din motive de siguranta daca nivelul cerut mai sus nu poate fi probat.(fara suparare 😊)

Echipament necesar: ham, coltari, pioleti (recomand doi pt anumite portiuni), casca, cate o coarda sau semicoarda de echipa, cateva anouri, bucle alpine, carabiniere, reverso, o sa luam si friend-uri si nuci in caz de nevoie. Obligatoriu kit de avalansa, vom avea kituri Ortovox de la partenerul nostru Alpin Expe.

Retragerea se va face in doua scenarii: daca conditiile zapezii o permit, din Saua Clopatrei coboram si abordam traseul spre Cabana Negoiu. 

Daca zapada nu permite, ne vom intoarce pe acelasi traseu, adica vom parcurge in sens invers Custura Saratii si apoi vom cobori de pe Vf. Serbota la cabana.

Tura exclusiv pentru membrii clubului. De asemenea, tura se amana daca prognoza vremii face traseul inabordabil.

Parteneri