In Delta cu caiacul

Cu caiacul în Delta Dunării

Perioadă
06 - 11 Mai 2021
Dificultate
Mediu
Coord.
Ovidiu M.
Descriere

Delta-Dunării reprezintă un miracol al naturii la noi în țară, a doua ca mărime și cea mai bine conservată deltă din Europa. Biodiversitatea, un paradis al habitatelor, florei și faunei. Distanța scurtă ne permite anual câteva drumeții în Deltă folosind mijloace non invazive pentru natură, în care folosim doar resuesele proprii ale corpului uman pentru deplasare. Datorită ariei relativ extinse și reliefului, cele mai facile mijloace de locomoție și explorare pe care le avem la dispoziție sunt bicicleta și caiacul.

Departamentul de drumeție al CAR Filiala Cluj împreună cu “Ture cu caiacul” vă invită la o tură de 5 zile în care vom explora o parte din Delta Dunării, cuprinsă între brațele Sulina și Chilia, din apropiere de Tulcea până la Mila 23.

 𝐃𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞: ușor.
Vom padela în ritm mediu distanțe de circa 15 km/zi, 7-10 ore/zi. Efortul implicat și consumul de calorii este de circa 30-50% diminuat comparativ cu o tură pe munte.

 𝐂𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞:
Stare bună de sănătate, dispoziție, voie bună.

 𝐓𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮:
O tură de 5 zile în care vom explora o parte din Delta Dunării cuprinsă între brațele Sulina și Chilia, din apropiere de Tulcea până la Mila 23.
În prima zi ne întâlnim la Tulcea la ora 09:00, ne urcăm într-o barcă cu motor care ne va duce la locul de campare din prima noapte. Transferul va dura aprox 45 min. Ajungem, descărcăm bagajele, mâncăm ceva și apoi lansăm caiacele la apa. Plecam într-un circuit de acomodare de aprox 4-5 ore. Pentru cină gazdele noastre ne pot pregăti un borș tradițional din pește și pește prăjit.
A doua zi dimineața străngem corturile și încărcăm caiacele cu tot ce ne trebuie pentru a ne continua tura. După o zi de padelat pe lacuri și canale sălbatice, vom înnopta în apropierea lacului Furtuna.Traseul pentru prima zi: Canal Sontea Nouă, Lacul Băclăneștii Mari, Canalul de Argint, Canalul Războinița
A treia zi pornim spre Mila 23 unde vom ajunge spre după-amiază, padelând pe canalele micuțe din preajma Lacului Furtuna, Canalul Olguța, Lacul Văcărel, Lacul Ligheanca. Seara putem mânca la o pensiune din sat preparate tradiționale lipovenești și apoi vom campa pe insulița situată vizavi de sat.
În a patra zi ne îndreptăm spre marile lacuri din partea de nord, Babina, Matița și Merheiul Mare, vom înnopta în zonă. Și în această seară putem beneficia de preparatele din pește locale.
În ultima zi a turei ne întoarcem pe un alt traseu la Mila 23, iar după-amiază vom fi transferați cu barca cu motor înapoi la Tulcea.

𝐎𝐁𝐒:
Traseul poate suferi modificări în functie de participanți, condițiile meteo și de nivelul apei Dunării.

 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞:

Tura este oferită de CAR Filiala Cluj împreună cu Ture cu caiacul, se adresează membrilor și simpatizanților CAR, cu un numar total de 20 de locuri disponibile, 10 în caiac single și 10 în tandem.
Locurile disponibile se vor repartiza în ordinea înscrierilor.


𝐂𝐨𝐬𝐭 𝐬̦𝐢 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢:
Prețul închirierii caiacelor (caiac+padelă+vestă de salvare+spraydeck ):
>>>caiac single ( riot evasion, riot enduro 14, prijon cruiser 430, jolly roger buccaneer)

  • 450 lei/membru CAR
  • 500 lei/non CAR

>>>caiac tandem (riot polarity, prijon cruiser II)

  • 810 lei/membru CAR
  • 900 lei/non CAR

Caiacele sunt de tip Sit-In, destinate turelor lungi, foarte stabile si confortabile, înaintează ușor pe apă, au compartimente etanșe și încăpătoare pt bagaje.

𝐂𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞:

  •  taxa intrare în Rezervația Delta Dunării: 15 lei/sejur sau 30 lei/an, se poate plăti online http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online
  •  transport cu barca cu motor de la Tulcea la Sontea Nouă - 40 lei/pers
  •  transport cu barca cu motor de la Mila 23 - Tulcea: 65 lei/pers
  •  parcare auto pazită la Tulcea - 15 lei pe zi (opțional)
  •  opțional masă tradițională din pește, prețurile sunt 50/60 lei pentru un meniu complet.

Înscrierea va fi confirmată după achitarea unui avans de 50% din costul închirierii caiacului, plătibil prin virament în contul CAR Filiala Cluj.
Se vor respecta toate măsurile/regulile sanitare în vigoare la data desfășurării evenimentului.
Cazarea se face în corturi în locurile planificate, conform programului turei.
Transferul la Tulcea va fi cu mașinile personale.

 

Înscrierile se vor face folosind formularul de mai jos:

https://forms.gle/h5fhqNi9nGS2tbp66

 

coordonator: Florin Petre

logistica: Ovidiu Motioc

Parteneri