Tura_mtb_muntii_si_dealurile_Bargaului

Cu bicicleta prin munții și dealurile Bârgăului

Perioadă
10 - 11 Sep 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Adrian H.
Descriere

Sperăm să avem parte de un weekend în care vom pedala prin niște locuri de o frumușete aparte. Două zile în care vom admira și povesti la finalul fiecărei ture.

Ziua 1: Prundul Bârgăului - Tureac - valea Tureacului - Iliuța Bozghii - Cioșa - Drumul Romanilor - Colibița - Prundu Bârgăului (64 km cu 1240 m diferență de nivel). Traseul sub formă de circuit se va desfășura pe asfalt și drum pietruit și include ca obiective așezări de vară din munții Bârgăului și o scurtă trecere pe la lacul Colibița.

Ziua 2: Prundu Bârgăului - Bistrița Bârgăului - D.F. Blidireasa - Cușma - Dorolea - Prundu Bârgăului (46 km cu 600 m diferență de nivel). Traseul sub formă de circuit include obiective precum frumoasa pădure Simegea, dar și superbe puncte de belvedere spre despresiunea Transilvaniei. De asemenea, traseul parcurge o parte din localitățile de pe valea Bârgăului, dar și satele săsești Cușma și Dorolea.

Cazarea va fi la Călin Musteață (coleg de club și prieten) fie cu cortul, fie într-o casă pe care acum o folosește în scpă turistic. Plecarea va fi de vineri după amiază. Sunteți bineveniți chiar și dacă puteți veni doar pentru o singură zi de pedalat.

Coordonator: Adi Hogiu