Tura_mtb_creasta_Suhardului

Creasta munților Suhard pe bicicletă

Perioadă
24 - 25 Iul 2021
Dificultate
Dificil
Coord.
Alina C.
Descriere

Te invităm să pedalăm împreună pe drumurile pastorale ale Suhardului și chiar dacă această tură te va solicita atât fizic cât și mental, cu siguranță, nu o vei uita...

Tură de două zile cu pornire din Podu Coșnei via Vatra Dornei cu oprire în pasul Rotunda unde vom înnopta la cabana Croitor. A doua zi ne întoarcem la mașini pe alt traseu.

Ziua 1: Podu Coșnei - Vatra Dornei - creasta munților Suhard - pasul Rotunda

Prima zi va fi ziua cea mai grea în care vom avea de pedalat aprox. 60 de km cu 1900 m diferență de nivel. Primii 10 km sunt pe asfalt pe drumul E58, între Podu Coșnei și Vatra Dornei, apoi abia ce urmează, adică restul de 50 km sunt cu diferența de nivel menționată mai sus.

Ziua 2: Pasul Rotunda - drum forestier valea Marie Mare - pasul Suhard - Podu Coșnei

A doua zi va fi una mult mai lejeră și vom începe cu o coborâre destul de lungă din pasul Rotunda până la intrarea pe drumul forestier de pe valea Marie Mare, pe care-l vom urma până în pasul Suhard. În același timp aceasta va fi și singura urcare a zilei. Ultima parte până la mașini, în Podu Coșnei, va fi la vale sau pe alocuri cu câteva porțiuni plate. La sfârșitul zilei se vor contoriza aprox. 47 km cu doar 500 m diferență de nivel.

Transportul se va efectua cu mașinile persoanale. Plecarea din Cluj-Napoca către Podu Coșnei poate fi sâmbătă dimineața, ~ ora 6, sau de vineri după amiază (dormit la cort sau cazare în apropiere)

Coordonator: Adi Hogiu