caldarea Malaiesti din Hornul Mare

Circuit pe varfurile Bucegilor, MUNTII NOSTRI

12
/
20
Perioadă
30 Sep - 02 Oct 2022
Dificultate
Mediu
Coord.
Virgil L.
Descriere

O tura pe creste si brane marcate ale Bucegilor, cu cortul in spate, punctele de interes fiind Vf Scara, Omu, Bucsoiu dar si Brana Caprelor.

CAR Cluj vă propune drumeția iar Munții Noștri vă premiază cu hărți de drumeție și alte surprize digitale cu noua aplicație MN pentru mobil. 

Dificultate: Mediu / dificil

Traseul in varianta scurta are 25 km si 2300 m diferenta de nivel. In functie de ritmul de deplasare putem opta pentru diverse ocolisuri care sa ne ofere si mai multe privelisti memorabile.


Cerinte:

stare de sănătate bună, condiție fizică decentă, o minimă experiență montană
 

Traseu:

  • Vineri: plecam dupa-masa din cluj si lasam masinile langa baza salvamont Ciubotea, campam in zona (o ideea ar fi poiana Zanoaga)
  • Sambata: pornim pe TG catre vf Scara, continuam pe creasta pana la Vf Omu iar apoi Vf Bucsoiu. De aici coboram catre cabana Malaiesti pe Brana Caprelor. In functie de timp si preferite campam in zona cabanei Malaiesti.
  • Duminica: continuam coborarea pe langa ref Tiganesti pana la masini pe BR (putem opta pentru un ocolis pe nemarcate si sa includem si Muntele Tiganesti in traseul nostru de intoarcere)

OBS: traseul poate suferi modificări în funcție de componența grupului și vreme.

Organizare:

  • tura este oferită gratuit de către CAR Cluj și se adresează membrilor și simpantizanților în limita a maxim 20 de participanți.
  • fiecare participant va fi premiat cu o hartă de drumeție Munții Noștri plus o surpriză digitală în noua aplicație MN pentru mobil.
  • transportul va fi cu mașinile personale.

Coord: Virgil Litan
Fotograf: Vlad Peter

 

Parteneri