In cautarea florilor-de-colt ale Ciucasului

In cautarea florilor-de-colt ale Ciucasului MERINITO

Perioadă
30 Iul - 01 Aug 2021
Dificultate
Mediu
Coord.
Ovidiu M.
Descriere

Se mai numește și Floarea Reginei, devenită simbol al Carpaților Românești, adaptată doar climatului alpin. Floarea-de-colț este una dintre florile care nu va putea fi admirată în ghiveci sau prin zone ușor accesibile deoarece adoră zonele stâncoase din Carpați, de regulă acolo unde accesul turiștilor este dificil. Crește la altitudini mari, de peste 1600 m, iubind crestele munților, la fel ca și noi.

Vom aborda abruptul vestic al culmii Zăganu-Gropșoarele prin zone nemarcate, Piscul Gropșoarele, Coama Scurtă, Culmea Șuvițelor. Vom parcurge în liniște și cu grijă zone sălbatice, habitat al caprelelor negre, pe un traseu de alpinism care poate fi parcurs cu echipament tehnic minimalist (coardă, anou și carabiniere), prin ocolirea porțiunilor de cățărare tehnică. Traseul va fi parcurs cu pauze în zonele fotogenice, fotografie de peisaj și o mulțime de flori.

Tura poate fi continuată cu tura MTB de la Marea Neagră.

Poate reprezenta o ocazie excelentă de a testa îmbrăcămintea îndrăgită în rândul membrilor CAR, îmbrăcaminte sport din lână merinos fabricată în Romania, MERINITO !

>>>https://merino-shop.ro

coordonator: Ovidiu Motioc
info: 0740-539253

Parteneri