Cățărat în Iezer Păpușa

Cățărat în Iezer Păpușa

0
/
0
Perioadă
21 - 24 Iun 2024
Dificultate
Mediu
Coordonatori
Vlad D.
Descriere

Traseu

Anul trecut am vrut să diversificăm locul unde cățărăm și stânca pe care “ne dăm” încercând travertinul și andezitul. Eu unul am fost încântat de experiență așa că anul acesta vreau să continui această serie de diverisificare propunându-vă șisturile cristaline.

În minivacanța de Rusalii, având un weekend prelungit, haideți în Iezer Papușa. Vom avea 2 zile pline să cățărăm astfel încât merită să parcurgem distanța până acolo. Ne vom caza la Cabana Cuca, la corturi, iar falezele din apropiere sunt tare atrăgătoare avînd peste 20 de trasee, majoritatea fiind până în 6+. Bineințeles că dacă vă simțiți mai puternici găsiți trasee mai grele, dar nu așa multe. Totodată avem și un traseu de 3 lungimi de coardă. Topo cu traseele găsiți aici: https://www.climbromania.com/Masiv.aspx?ID_Masiv=166

Zona e ofertantă și drumeților, cabana fiind la poalele Munților Iezer-Păpușa și trasee spre creastele semețe iși au plecare de acolo.

Cine dorește să se cazeze la cabană o poate face dar nu mă voi ocupa de acest detaliu, îi rog pe ficare în parte să iși rezerve locurile de cazare. Vom merge în regim de autogospodărire, fiecare ce-și aduce aia mănâncă. Până la cabana Voina avem asfalt iar de acolo mă voi interesa de starea drumului în perioada precedentă evenimentului. Evenimentul se va ține doar în condiții meteo foarte bune pt cățărat!

ATENȚIE: nu este o tabără de inițiere în escaladă, participanții trebuie să fie independenți tehnic și din punct de vedere al echipamentului sau să se organizeze pe echipe din timp. Participarea se face pe propria răspundere, unde vă asumați riscurile aferente practicării escaladei în natură, acest eveniment fiind o invitație la cățărat între prieteni deschis doar membrilor CAR Cluj.

Echipament necesar

Echipamentul personal obligatoriu (ham, dispozitiv de filat, casca, espadrile, magnzeiu) și recomandat ar fi să avem o coardă și un set de 10-12 bucle la 2-3 participanți

Organizare

Organizarea se va face pe grup whatapp

Înscrieri în tură

În perioada din înainte evenimentului